Sju överraskande fördelar med växter på kontor.

 

Vetenskapen bakom fördelarna med växter på arbetsplatsen är lika övertygande som den är omfattande.

Forskning från toppuniversitet och NASA har visat att dessa sju fördelar med växter på kontor är nyckeln till att göra din arbetsmiljö friskare, gladare och mer produktiv.

 

 

  1. Produkivitet

Det kan låta otroligt, men separata studier av Washington State University och Exeter University visade att levande kontor växter ökade anställdas produktivitet med 12% till 15%.

 

  1. Förbättrad luftkvalitet

Luftburna kemikalier som ammoniak, formaldehyd, trikloreten och bensen kan släppas ut av kontorsvaror som papper, möbler, mattor och rengöringsprodukter. En NASA-studie fann att växter avlägsnade 87% av dessa kemikalier på bara 24 timmar, samt avlägsnade 50-60% av luftburet damm och mögel.

 

  1. Välbefinnande

Forskning vid Exeter University visade att växter kan öka personalens välbefinnande med 47%.

 

  1. Minskad sjukfrånvaro

En 2013 års CBI-studie visade att sjukfrånvaron kostar företag i genomsnitt 12000 kr per anställd och år. Växter har visat sig lindra sjukdomar som förkylning, trötthet, huvudvärk, hosta och torr ansiktshud.

 

  1. Minska stress

Enligt Stress Management Society indikerar statlig statistik att för varje 1kr du investerar i personalens välbefinnande, finns det en avkastning på 36kr i förbättrad effektivitet och produktivitet – att placera levande växter på arbetsplatsen kan minska personalens stress med upp till 50%.

 

  1. Kundutgifter

Inomhusväxter kan skapa gynnsamma förutsättningar för detaljhandeln, vilket kan leda till att kunder besöker oftare, stannar längre, bedömer produktkvaliteten 30% högre och villiga att betala upp till 12% mer.

 

  1. Första intrycket

Växter får din miljö att se bättre ut och i affärer räknas första intryck. Att placera ut växter i din reception har en omedelbar positiv inverkan och kommer att förbättra dina besökares uppfattning om ditt företag.

 

 

 

Om du vill få fördelarna med levande växter på din arbetsplats, ta kontakt. Vi kommer med glädje att diskutera att ge din arbetsplats liv.